trælast

De nylige juridiske sager vedrørende overtrædelser af den europæiske træforordning i Det Forenede Kongerige og Nederlandene er en kraftig påmindelse om træbranchens forpligtelser i moralske og juridiske termer.

De to sager involverede virksomheder på forskellige punkter i forsyningskæden, med forskellige sager mod dem og markant forskellige strafniveauer.

Den første involverede high street møbelkæde Lombok. Det var anklaget for ikke at have gennemført tilstrækkelig due diligence over indførelsen af ​​et enkelt møbel – en skænk fra Indien. Der var ingen påstand om, at varen selv indeholdt ulovligt høstet materiale. Afgiften var simpelthen, at utilstrækkelig var blevet udført for at sikre, at den var af “ubetydelig risiko” – et klart lovkrav, før der blev markedsført varer.

Det andet tilfælde involverede i Nederlandene ulovligt høstet materiale. De nederlandske myndigheder har fastslået, at Boogaerdt Hout placerede ulovlig teak fra Myanmar til markedet. Virksomheden har fået to måneder til at rydde materialet ud af forsyningskæden eller med bøder på 20.000 EUR pr. Kubikmeter. Dette følger en lignende sag i Sverige sidste år vedrørende Teak fra Myanmar.

Hvilken træhandel har det bedste træ

Begge viser betydningen af ​​at udføre streng due diligence gennem tømmerforsyningskæder. Uden dette på plads, hvordan kan man med sikkerhed sige, at der er eller ikke er “ubetydelig risiko” for de materialer, vi markedsfører.

Hvis vi ikke kan sige, at der er ubetydelig risiko, så kan vi ikke sige, at det træ, vi sælger, er sikkert, og omdrejningspunktet for hele trælastbranchen bliver sat i tvivl. I hovedet af offentligheden er alt træ det samme. Selv Kevin McCloud lavede denne fejl med sine kommentarer på UK Construction Week, på trods af at byggesektoren i høj grad betjenes af certificeret i de europæiske trælast.

Det er derfor, at TTF lægger sådan vægt på den ansvarlige indkøbspolitik (RPP). Vi giver alle vores medlemmer værktøjerne til at udføre streng due diligence, og alle importører er tredjepart revideret af Soil Association, et officielt overvågningsorgan af EUTR. Det giver tillid til markedet og øger omdømmet for hele trælastindustrien.

Den virkelige forbrydelse her er dog det, da forretningsregulering i det 21. århundrede, er overholdelse af EUTR forholdsvis ligetil. Det er en fleksibel, forretningsmæssig tilgang, der gør det muligt for virksomhederne at lave egne vurderinger på deres egne forsyningskæder. Det forhindrer ikke handel, det gør det lige vilkårligt.

Hvordan styres træhandel

Derfor lobbyer vi regeringen for at opretholde EUTR post-Brexit, og gennem CTI’s Alliance-parlamentariske gruppe om tømmerindustrien har vi fået flere politikere til at stille spørgsmål i huset, der bekræfter regeringens fremtidige engagement.

Vi ønsker at holde omdrejningspunktet for hele trælastindustrien meget højt. Vejen til at gøre det er at engagere sig fuldt ud i processen med due diligence, gøre det enkelt og effektivt og være stolt af at demonstrere og artikulere, hvad vi laver. TTF vil gennemgå sine egne RPP processer og mekanismer igen i 2018 og samarbejde med regeringen for at sikre, at regulering er noget, vi hjælper med at designe os selv, snarere end noget, der pålægges.

EFTERLAD ET SVAR