drejede tæpperne

Vi er så beærede over at have været en del af Betsy Greers “Making Change” -udstilling på MODA. Det følgende er en oversigt over Welcome Blanket Project på MODA. Det er blevet publiceret her med tilladelse. Her er et link til originalen. Vores Summer 2018-udstilling, Making Change: Aktivismens kunst og håndværk, udforskede Craft vism, en bevægelse i krydset mellem traditionelt håndværk og social retfærdighedsaktivisme. Udstillingen blev kureret af Betsy Greer og designet af Susan Sanders.

 

På MODA søger vi at skabe indbydende udstillinger, der prioriterer aktiv forespørgsel over passiv observation. Under Making Change ændrede vi vores sidegalleri til et lavteknologisk producentlaboratorium og inviterede besøgende til at blive involveret i tre forskellige kraft projekter, herunder The Welcome Blanket Project, designet af Jayna Zweiman, en af ​​designerne af den rosa kussehue slidt på Kvinders marts i januar 2017.

 

Welcome Blanket Project inviterer individer over hele USA til at håndtere et tæppe, der vil tjene som en “varm velkomst” for en indvandrer eller flygtning, der er nyligt ankommet i Amerika. Som et væld af velkomstdække samarbejdede MODA med Zweiman for at invitere personer over hele landet (og derover) til at lave tæpper og sende dem til museet.

 

Tæpper er gode at vælge af forskellige årsager

 

Svaret var inspirerende! Vi modtog hundredvis af velkomstdække i posten – nogle gange så mange som 50 om dagen. Tæppe beslutningstagere indeholdt også en note, der hilste en ny nabo til vores land velkommen og fortalte deres egen indvandringshistorie. Da tæpper hældte ud, pakket vi dem ud og beundrede dem, så fotograferede og katalogiserede hver og hængte dem vores sidegalleri for de besøgende at nyde.

 

Vi drejede tæpperne ofte i galleriet, og da tæpper kom ud af væggene, blev de pakket og taget til New American Pathways, Flygtninges Venner, Katolske Charities Atlanta, Center for ofre for Tortur og Flygtnings tjenester – Lutherske Tjenester af Georgien, organisationer, der hjalp os med at distribuere tæpper til enkeltpersoner og familier, der lige ankommer til vores land.

 

Hvert tæppe kom med en historie, der rørte ved, men en, der mest fik vores opmærksomhed, var at Kay, en flygtning fra Burma, der nu gør sit liv i Georgien. Siden han ankom i USA, er Kay blevet en del ejer af Tandem Quilting, og da hun hørte om The Welcome Blanket Project, ønskede hun at deltage. Hun skabte et smukt tæppe og skrev en anbefaling til en ny til USA, herunder en påmindelse om at “være sikker på at lære dine naboer at kende.”

 

Tæpper finder du mange af hos os

 

Bagsiden af ​​Kays tæppe er lavet af stoffer dækket af stjerner, som hun havde til hensigt som en påmindelse “at du altid kan finde vej gennem mørket.” Vi udstillede Kays tæppe i Making Change-udstillingen, og med hjælp fra veninder af flygtninge blev den givet til Muna, en syrisk kvinde, der lige er ankommet i USA sammen med sin familie. Muna forventer sit andet barn i slutningen af ​​dette år og er indskrevet i Friends of Refugees ‘Embrace flygtningefødselsprogram. Ved modtagelse af tæppet viklede hun sin søn i den.

 

 

EFTERLAD ET SVAR