fleste plankebordplader

Selv med det mest omhyggelige fastgørelsesjob vil der være mindst en lille ombordstigning, når plankebordpladen kommer ud af klemmerne. Dette er hvor cross-grain slibning hjælper. Med et 80-grus slibemiddel i din båndsander skal du planlægge din plankebordplade ved at arbejde over kornet i stedet for parallelt med den. Dette fjerner træ hurtigere, hvilket gør det lettere at oprette flade resultater. Flyt til parallelkornsslibning med 80-gridbæltet, når alle led er fladt, skift derefter til 120- og 180-gridbælter, der også løber parallelt med kornet.

Selv om det er fristende at bruge en tilfældig kredsløbssander til at glatte din plankebordplade i de afsluttende faser, gør jeg det aldrig. Afslut kvalitet er grunden til det. Tilfældige kredsløbsslibere efterlader ofte hvirvelsmerker, der ikke vises før færdiggørelsen. En bedre mulighed er at færdiggøre slibeprocessen manuelt ved brug af 180- og derefter 220-grid papir kun i retning af trækorn. Afslutningen af ​​en plankebordplade er nøje undersøgt end træfinish hvor som helst ellers, så du skal fjerne alle fejl.

Lad din plankebordplade være længere end nødvendigt, før slibningen er færdig, og skær derefter til den endelige længde. De fleste plankebordplader er for store til at trimme på en bordsave, selv med en korsede slæde, og her bruger jeg en håndholdt cirkelsav. Klem en guide strip, så den er firkantet til en kant, og følg den med din sav. Gentag processen i den anden ende, og brug forsigtigt din håndbælteslibemaskine til at fjerne eventuelle knivmærker på kanterne. Det lyder som en grov proces, men du kan få gode resultater på denne måde.

Find den rigtige plankebordplade til dit bord

Tabletop kanter tager meget slid, og afrunding hjælper finishen på kanterne til at vare længere. Selvom du foretrækker udseendet af en firkantet plankebordplade (som jeg gør), afrundes med en beskeden, 1/8 “radius routerbit, der gør det meget for at forlænge finishens levetid.

Når det kommer til at vælge en finish, er der to hovedvalg. Den typiske tilgang til plet og urethan skaber en jævn, tørre overflade, men når den færdighed efterhånden går igennem, er der ingen måde at reparere det smukt på. Slibning tilbage til bare træ og refinishing er den eneste måde at gøre det respektabelt igen. Olie- og voksafslutninger tager derimod mere tid til at anvende først, men de repareres let og forynges med plankebordpladen på plads. Regelmæssig genanvendelse virker fint.

Hvad vil du vælge af forskellige stykker træ?

Ligesom alt arbejde i træbearbejdning afhænger opbygningen af ​​en plankebordplade af, at det er korrekt udført hvert trin, inden du går videre. Den eneste forskel er, at plankebordplader er nok den mest oplagte og fremtrædende træbearbejdning, du nogensinde vil gøre. Endnu mere grund til at få tingene rigtige.

EFTERLAD ET SVAR