kompressor

 

Kompressorer er noget, som man efterhånden ikke ville kunne forestille sig at ikke have, hvis man godt kan lide at gøre det selv. Det er en meget essentiel del i langt de fleste garager eller værksteder, da de kan bruges til en helt masse forskellige ting. Det er netop fordi, at man med en kompressor har en mængde komprimeret luft, der pludselig kan slippes løs, når man kan bruge det. Til det bruger man så selvfølgelig et håndtag, da det ellers bare ville være fuldkommen ukontrolleret og ville slet ikke være noget, som man kunne bruge til noget fornuftigt. Da luften netop er komprimeret, så vil luften også komme ud med en så høj fart, at hvis den ikke var kontrolleret, så kunne det være til fare for andre.

I dette scenarie er det så også en luftkompressor man snakker om, da der også findes noget, der hedder en gaskompressor. En gaskompressor bruger man dog til at blandt andet fylde denne komprimerede mængde af gas ned i gasflasker, som man bruger til at dykke med. Man kan også finde en gaskompressor i nogle biler. En luftkompressor er dog den slags kompressor oliefri, som man benytter sig mest af og er mest almindelige. De indeholder nemlig bare kun komprimeret luft, hvilket ikke er direkte skadeligt, med mindre man misbruger det.

Valget angående kompressorer

Selvom mange nok føler, at de på et eller punkt har brug for en kompressor, så kan man også godt føle, at der ikke er nogen grund til at have en. Hvis man ikke er så meget inde over alle sådanne håndværksmæssige ting, så er det ikke sikkert, at man helt forstår, hvorfor man personligt skulle bruge den, hvis man ikke laver sådanne ting. En kompressor kan dog også bare nogle gange være en ting, der er praktisk at have. Man kan bruge det til en hel del forskellige ting, som man måske ikke har tænkt over før.

Man kan nemlig godt have en tendens til at bare tænke, at alle de forskellige ting man kan bruge en kompressor olieskift til er underlige ting, som man selv aldrig ville komme ud for. Det er dog ikke en tanke, man bør holde fast i. Man kan nemlig bruge en kompressor til simple hverdagsting, som alle har brug for før eller siden. En af de vigtigste ting er nemlig det, at man kan bruge den til at pumpe sin cykel op. Hvis dækket er blevet en smule flad efterhånden, så skal man bare gribe fat i sin kompressor og så har man hurtigt et dæk, der er helt klar til at køre igen.

Hvilken slags kompressorer?

Hvis man er meget interesseret i at købe en kompressor, men ikke er helt sikker på hvilken en, så kan man selvfølgelig også få hjælp til at tage et valg. Der er nemlig nogle ting, som man bør tænke over og kigge på, når man skal til at investere i en ordentlig kompressor. Man skal først tænke på, hvor mange penge man gerne vil lægge i projektet og hvor meget man egentlig kommer til at bruge den. I den sammenhæng skal man se på tanken og motorens størrelse. Det bestemmer nemlig, hvor tit tanken skal fyldes med luft.

 

DEL
Næste artikelPynt op med balloner

EFTERLAD ET SVAR